28/3/09

Rei del.....

Ahir a la Gramola vam estar discutint sobre els nostres Déus.El tema va sorgir per el nom de la barca del Sebi (Zeus), el qual el Ferran deia que era el Rei del Mar. Miki va dir que no! Que el rei del mar era Poseidó! L' Ori va dir que no, que el Rei del Mar era Tritó. L'Ariadna va dir que no, que el rei del Mar era Neptú....la cosa no va acabar clara perquè la teconologia de I-phone de Ori no funcionava per conectar-se a internet.
Aquí tenim la solució:

ZEUS: Déu de la mitologia grega, el seu pare (Cronos) solia empasar-se el seus fills, i va ser amagat per evitar la seva mort. Ja de gran, va destronar al seu pare. Era el déu del Cel.
POSEIDÓ: Correctament en català és Posidó. Divinitat grega, identificada pels romans amb Neptú. Rei de les mars i de les aigües.
TRITÓ: En la mitologia grega, nom donat a diversos éssers mítics, meitat homes, meitat peixos, que constituien el seguici de Posidó.
NEPTÚ: En l'anitga religió romana, déu de les aigües

Així que, a mode de conclusió, tenim que el Miki, tenia raó seguint la mitologia grega, i l'Ari tenia raó seguint la mitologia romana. Moltes gràcies a tots per concursar, una conversa que ens va portar fins a dos quarts de 3 de la nit xerrant a la Gramola. "No te acostarás sin saber una cosa más".
Apa, fins a la propera!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

lo q fa l'aburriment...

Anònim ha dit...

Per mi el rei del mar és el Placton, que està per tot arreu!
m

Anònim ha dit...

Tant estudis Ferran, no se de que et serveixen, jeje, JO SOC ZEUS I TU ETS... BUENO NO ARRIBES NI A DEU, JEJE.

MIKI

Tr3sk ha dit...

Gràcies als Déus em vaig lliberar una estoneta de les preguntes, dubtes i demes de la cursa de Bombers!!!..jejeje

Anònim ha dit...

eps, avui fem un soparet no??? Laia i jo baixem directament de Gironella a MAnresa, kuan sapigueu on anem ens ho dieu i ens trobem alla.
Fins ara macussssssssssss
X

Anònim ha dit...

Miki!!! Pamplines!! Per una que encertes! I per cert...no és POSEIDON com deies, en català és POSIDÓ. Encomana el Català! Tot i així felicitats per encertar-ho!

Xavi, aquesta nit jo stic a Santpedor amb Sebi i Alins i dsp nirem a sopar, si us voleu afegir...Ori i Miki no vindran, i Marc nose per on para.Jo el Fran no el podré anar a buscar,pq niré directe a sopar, no staré a Callus.

FPJ